Cum se face un text argumentativ

Vine BACul la română, huh? Te întrebi de unde știu...normal că știu, altfel n-ai fi căutat despre structura unui text argumentativ.
Nu o să vă dau sfaturi despre cum se face după structura aia ”ca la carte”.E clar că trebuie să respectați structura: ipoteză, două argumente și concluzie.Și da, eseul argumentativ nu necesită titlu.
Dar pentru ca eseul vostru să nu fie doar o batere de câmpi în 15 rânduri, pentru care ați primi 15 puncte din 30, e important să atingeți numărul maxim de rânduri, și anume 30.Să nu vă gândiți că dacă scrii mare și faci 30 de rânduri iei 30 de puncte.Conteză și ce scrii.
Ipoteza trebuie să conțină o idee generală, principală, sau chiar mai multe despre o anumită temă dată.Ar fi de preferat ca fiecare argument să fie susținut cu câte un exemplu relevant din literatură, dintr-o operă.Spre exemplu într-un eseu despre modul în care banul influențează omul, putem exemplifica un argument prin nuvela ”Moara cu noroc”, iar un altul prin romanul ”Enigma Otiliei” sau ”Ion”.Planșa de exemple poate varia în funcție de experiența de lectură a fiecăruia.E bine să nu vă limitați la exemple din operele studiate la clasă.Puneți mâna pe o carte, de fapt pe mai multe cărți, și n-o să vă mai plângeți de lipsă de idei pentru Subiectul II...poate doar de lipsă de chef...

Comentarii

  1. J-Mart at Wynn - Casino in Las Vegas - JTM Hub
    J-Mart at 구미 출장마사지 Wynn is situated a mere 20 miles west of Las Vegas 군포 출장안마 and the heart of Downtown Las Vegas. Located just minutes 세종특별자치 출장샵 from 오산 출장샵 the Wynn, it offers 논산 출장안마 numerous dining

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Stii bancul cu...? Aproape toate bancurile sunt aici

Orar clasele 9,10 si 11 Stiinte ale naturii

Despre Transpiblock - pareri dupa doua saptamani de folosire