Subscribe:

Ads 468x60px

joi, 24 aprilie 2014

Cum se face un text argumentativ

Vine BACul la română, huh? Te întrebi de unde știu...normal că știu, altfel n-ai fi căutat despre structura unui text argumentativ.
Nu o să vă dau sfaturi despre cum se face după structura aia ”ca la carte”.E clar că trebuie să respectați structura: ipoteză, două argumente și concluzie.Și da, eseul argumentativ nu necesită titlu.
Dar pentru ca eseul vostru să nu fie doar o batere de câmpi în 15 rânduri, pentru care ați primi 15 puncte din 30, e important să atingeți numărul maxim de rânduri, și anume 30.Să nu vă gândiți că dacă scrii mare și faci 30 de rânduri iei 30 de puncte.Conteză și ce scrii.
Ipoteza trebuie să conțină o idee generală, principală, sau chiar mai multe despre o anumită temă dată.Ar fi de preferat ca fiecare argument să fie susținut cu câte un exemplu relevant din literatură, dintr-o operă.Spre exemplu într-un eseu despre modul în care banul influențează omul, putem exemplifica un argument prin nuvela ”Moara cu noroc”, iar un altul prin romanul ”Enigma Otiliei” sau ”Ion”.Planșa de exemple poate varia în funcție de experiența de lectură a fiecăruia.E bine să nu vă limitați la exemple din operele studiate la clasă.Puneți mâna pe o carte, de fapt pe mai multe cărți, și n-o să vă mai plângeți de lipsă de idei pentru Subiectul II...poate doar de lipsă de chef...

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu