Aspirator cu filtrare prin apa Studio Casa Hepatech Aqua, 1600 W

De cand m-am mutat la bloc praful parca troneaza ca la el acasa, cu toate ca il sterg in fiecare zi. Poluarea orasului si masinile care ridica praf sunt la ordinea zilei. 

Intr-o zi lumina imi batea pe geam iar eu lucram la calculator , in timp ce partenerul meu se ocupa de aspiratul casei cu un aspirator vertical, cu sac. Lumina m-a ajutat sa vad cum in toata camera milioane de particule ce se ridicasera de pe podea pluteau nestingherite. La sfarsitul aspirarii tot biroul, tastatura, telefonul, aveau o pelicula de praf de parca ar fi nins pe ele.

De ceva timp imi doream sa achizitionez un aspirator cu filtrare prin apa insa nu ma puteam decide daca sa trec la un Kärcher sau un Studio Casa.

Dupa procesul standard de citit review-uri si urmarit clipuri pe youtube, am mers pe vocea cumparatorilor si am ales Studio Casa Hepatech Aqua, 1600 W care are in momentul de fata 50 de comentarii si 4.3 stele pe Emag. Si cred ca am facut o alegere buna.



Din ce este compus Hepatech Aqua?


Unitate motor Unitate container Unitate furtun Unitate accesorii
A1. Buton pornire/oprire B1. Container C1. Furtun de aspiratie D1. Suport accesorii
A2. Locas filtru HEPA. B2. Unitate filtru apa C2. Maner D2. Duza fanta
A3. Filtru HEPA B3. Burete pentru filtru apa C3. Control mecanizat al puterii de aspiratie D3. Duza rotunda
A4. Capac carcasa filtru HEPA B4. Tub filtru apa C4. Componenta de conectare D4. Duza mica
A5. Indicator nivel praf B5. Cleme C5. Tub de aspiratie D5. Parfum
A6. Grup flotor B6. Orificiu aspiratie C6. Carlig
A7. Filtru spuma B7. Roti C7. Duza
A8. Carcasa suport B8. Cauciuc de izolare




Ce ar mai trebui sa stiti despre Hepatech Aqua:

  • Apa murdara din container trebuie aruncata dupa fiecare aspirare si containerul trebuie clatit bine, precum si acel tub in forma de S, si cei doi bureti filtru, apoi lasate sa se usuce.
  • Containerul cu apa nu se poate detasa de pe roti. Cercul cu rotile este prins de container cu un surub, pe care nu indraznesc sa il desfac. Se poate clati containerul cu rotile pe el, fara probleme.
  • Daca aspirati praf foarte fin, precum cenusa, sau cum am patit eu sa aspir praf pentru gandaci, acel praf va trece prin cei doi bureti si va ajunge pana sus la unitatea motorului precum si in filtrul HEPA. Din fericire, filtrul HEPA poate fi scos si batut usor pentru a elimina acel praf, iar filtru de spuma care protejeaza motorul poate fi spalat , dar neaparat sa il uscati inainte de a il pune inapoi.
  • Aspiratorul nu are putere reglabila, dar nu am simtit nevoia acestei functii.
  • Cablul nu este retractabil, dar se poate strange in jurul unitatii motorului pe un sant special.
  • Daca aveti covoare in casa, atunci cand se apasa pe tubul de aspirare pentru a freca cu peria, tubul pare sa se indoaie. Si alte persoane au spus lucrul acesta in comentarii, insa desi se intampla asta tubul nu se rupe.
  • Periile incluse sunt pentru mai toate necesitatile: perie mare de covoare si alte suprafete mari , perie medie la care se pot detasa perii, perie rotunda, duza de colturi.
  • Aspiratorul poate fi folosit si pentru a sufla aer, util in desfundarea canalizarilor (functie de purjare). Pentru a putea folosi functia se conecteaza furtunul de aspiratie la capacul carcasei filtrului HEPA.
  • Este intr-adevar mai mare decat un aspirator cu sac , dar nu ma incomodeaza prea tare acest lucru. Nu este mai zgomotos decat alte aspiratoare, produce 70dB.
  • Exista consumabile de cumparat pe site-ul producatorului precum filtre HEPA (eu deja mi-am luat doua de rezerva), buretii filtru, odorizant, filtru de motor, perii, etc: https://studiocasa.ro/accesorii-aspiratoare-curatenie
  • Le mai puteti gasi si la emag chiar cu livrare la easybox sau curier acasa.

Mai vreti sa vi se intoarca praful la loc dupa fiecare aspirare? Daca raspunsul e nu, un aspirator cu filtrare prin apa este exact ceea ce cautati.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Stii bancul cu...? Aproape toate bancurile sunt aici

Orar clasele 9,10 si 11 Stiinte ale naturii

Despre Transpiblock - pareri dupa doua saptamani de folosire