Ce programe iti sunt necesare dupa (re)instalarea sistemului de operare

Stim cu totii cum e dupa (re)instalarea sistemului de operare.Nu mai avem nimic in calculator daca am formatat discul C.Asa ca trebuie sa o luam de la capat cu instalarea programelor,desi nici nu ni le amintim pe toate pe loc.Asa ca am facut o lista cu programele care trebuiesc descarcate,unele sunt cruciale.
*Driverele componentelor hardware(modem,monitor,placa video,imprimante,mouse,la tot ce nu merge fara driver).Fiecare componenta care necesita driver instalat ar trebui sa aiba si CD,dar in cazul in care nu l-ati primit odata cu produsul puteti gasi executabilul driverului pe internet(search pe google).
*Antivirus
Trebuie sa-l instalati cat mai repede posibil pentru ca "mai bine previi decat sa tratezi".
Cele recomandate sunt cele mai cunoscute si cu o reputatie buna(Avast,Avira,Kaspersky,Eset,Nod32,G-Data,BitDefender,Panda,BullGuard,Comodo,AVG,etc).Antivirusii trebuie pusi pe auto-update,avand in vedere ca o singura actualizare a bazei de virusi poate contine mii,zeci de mii,sau sute de mii de semnaturi ale unor noi virusi.
*Firewall
Este indicat sa aveti activat firewall-ul de la Windows Defender(programul il gasiti in calculator,daca aveti Windows).Exista si antivirusi ce contin si firewall sau programe firewall ca Online Armor si Zone Alarm
*Un program pentru dezinfectare in cazul in care ati prins virusi,troieni,keyloggere,etc.
Pentru a actiona rapid e recomandat sa-l aveti deja instalat.Cele mai bune programe sunt Malwarebytes Anti Malware,SuperAntiSpyware,IObit MalwareFighter,Norman Malware Cleaner,Emsisoft Anti Malware,Dr.WebCureIt.
In cazul infectiilor critice recomand folosirea programului ComboFix,urmat de stergerea totala a infectiei cu unul din programele de mai sus.
*Un nou browser
Aveti deja in sistem InternetExplorer,dar banuiesc ca vreti sa aveti parte de o experienta mai placuta cand navigati.Folositi Firefox,Opera,Chrome.
*AdobeReader
Cu siguranta veti avea nevoie sa deschideti un fisier .pdf (o carte in .pdf sau un articol).Poate ziceti ca il veti instala cand veti avea prima data nevoie,dar nu se stie cat timp veti avea atunci la dispozitie.Inainte sa downloadati de aici,debifati "Yes, install McAfee Security Scan Plus - optional (0.98 MB)"
*Net Framework si DirectX
Unele aplicatii solicita existenta acestor doua programe.
*Adobe Flash Player
Una din cele mai cunoscute utilizari ale internetului e vizualizarea de filmele si videoclipuri online,precum si jocurile online.Toate acestea necesita Adobe Flash Player. Inainte sa downloadati,debifati "Yes, install McAfee Security Scan Plus - optional (0.98 MB)"
*WinRar
Cu siguranta vezi avea nevoie sa deschideti o arhiva(mai rar sa faceti una),la un joc nou de exemplu sau la fisiere downloadate de pe net(atentie la ce downloadati!).WinRAR este cel mai folosit program si este si bun.
*Program inscriptionare CD/DVD
Un program usor de folosit si free este BurnAwareFree.Este adevarat ca Nero este cel mai cunoscut dar costa mult licenta si se instaleaza greu.
*Un program pentru convertire in diverse formate
FormatFactory este un program free ce contine o multitudine de formate in care puteti face conversia unui fisier(imagine,muzica,video),in sau din formatele MP4/3GP/MPG/AVI/WMV/FLV/SWF,

MP3/WMA/AMR/OGG/AAC/WAV,

JPG/BMP/PNG/TIF/ICO/GIF/TGA.
*Program organizare si editare imagini
Pentru organizare si mici retusuri recomand Picasa3 iar pentru editare si efecte Photoscape.Acestea sunt free.Cel mai bun este Photoshopul,insa licenta este foarte scumpa(cam 6.000 lei),dar asta se poate rezolva( cine stie,cunoaste ;) )
*Program rulare executabile in mediu virtual securizat
In cazul in care aveti un program suspect de tip .exe sau .bat si vreti neaparat sa-l deschideti puteti folosi Sandboxie,un program in care puteti rula un executabil fara ca acesta sa aiba efecte asupra sistemului,deci daca are o infectie nu va afecta sistemul.
*Program monitorizare temperatura PC
ActiveSmart
*Un nou Media Player
GomPlayer,Winamp
*Suita editor texte,PowerPoint,Excel
Microsoft Office 2010(60 zile trial)
*Program cu mai multe functii de optimizare(curatare registrii,defragmentare,etc)
Ashampoo WinOptimizer 2010(pentru XP,Vista(32 si 64 biti ) si Windows 7)

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Stii bancul cu...? Aproape toate bancurile sunt aici

Orar clasele 9,10 si 11 Stiinte ale naturii

Despre Transpiblock - pareri dupa doua saptamani de folosire