Cum sa consumi mai putini MB pe Smartphone

Dacă te numeri printre cei ca mine, adica ai un smartphone sau ți-ai achiziționat recent unul și dreptunghiul ăsta plin dă dășteptăciune ți-a mâncat toți megabiții din prima zi, e cazul să iei ceva măsuri.

În cazul în care nu ai acces la Wi-fi sau mai știu eu ce net nelimitat pe cartelă ori prin router, nu mai rămâne decât
1.Să renunți la smartphone Nu, că altfel nu mai ești 'cul'.
2.Sa faci economie de Mb.
Stiu ca e imposibil sa faci economie in conditiile in care o singura logare pe Facebook consumă 1mb, fără să mai vorbim de actualizarea statusului (la ce shaormerie ai mai fost, cu ce gagică te-ai mai dat, whatever [no offence dacă nu ești genul]).

Okay, atunci ce facem?Schimbam browserul!Cel default e setat pe calitate inainte de toate, că cică de acuma ai smart, deci ai bani și de cost suplimentar la abonament (400$/luna nu-i mult, huh?)
Mai potrivit este browserul Opera Mini http://www.opera.com/mobile, ce are inclusa functia Off-Road, trebuie doar activată în dreapta sus.Aceasta funcție reduce calitatea paginilor, a imaginilor, simplifica paginile, insa consumul de Mb e vizibil scazut.De exemplu, astazi am consumat 9,5 mb in loc de 107,4 mb, deci e o economie de date 92% Mișto!
Da' ce facem cand vrem o aplicație sau o droaie de aplicații de pe Google Play și suntem cam strâmtorați cu Mb?Descarcam pe PC si transferam prin USB sau Bluetooth!
Am prezentat aici utilitatea extensiei APK Downloader si modul de utilizare.Poate fi utilizata si ca atare, direct  pe site-ul lor, fara instalare, insa au un numar limitat de descarcari.

Ca sfaturi suplimentare, renuntati sa vizionati clipuri pe Youtube de pe smartphone, dezactivati actualizarile automate ale aplicatiilor, nu jucati jocuri care necesita conexiune la internet si nu ascultati radiouri online prin Winamp.

Acestea fiind spuse, va puteti salva pe timp de criza...ramaneti si cu tehnologia si cu banii.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Stii bancul cu...? Aproape toate bancurile sunt aici

Orar clasele 9,10 si 11 Stiinte ale naturii

Despre Transpiblock - pareri dupa doua saptamani de folosire