Ce este mobilierul modular

Mobilierul modular se refera la unitati de mobilier care pot fi combinate in diferite moduri pentru a obtine o piesa de mobilier functionala. Ele vin deobicei impachetate pe bucati si pot fi asamblate in interiorul casei. 



Exista mobilier modular pentru orice camera a casei. Spre exemplu mobila modulara de bucatarie a devenit populara, in special pentru cei care au o bucatarie mica. Majoritatea producatorilor ofera dulapuri la care putem alege o singura usa sau doua usi, si materialul din care sa fie acestea: sticla sau lemn. Dulapurile vin cu orificii disponibile pe laterale, pentru a putea adauga rafturi in functie de cat de mult spatiu vrem sa avem pe un raft.

O masca de bucatarie modulara ar putea veni din fabrica cu chiuveta deja asezata pe suport. Corpurile de bucatarie care se aseaza pe podea pot avea rafturi, sertare, sau o combinatie dintre cele doua si putem jongla cu acestea in functie de forma si dimensiunea bucatariei. Daca s-a inceput mobilarea bucatariei cu un corp dreptunghiular si a mai ramas spatiu, il putem extinde adaugand o sectiune patrata care sa ajunga pana la perete pentru a valorifica spatiul ramas.

Acaju ne propune colectia bucatarie modulara Junona Line, o colectie de mobilier la preturi accesibile, din care putem alege dulapuri de bucatarie cu o usa, cu doua usi, dulapuri cu vitrina, dulapuri soldat, dulapuri pentru cuptor, dulapuri pe colt, dulapuri pentru chiuveta, sau chiar bucatarii modulare intregi, pe culori variate: wenge/sonoma/gri/alb.

Si mobila pentru living room poate fi modulara. Unele mese modulare pentru sufragerie pot fi extinse prin unirea mai multor piese. Astfel, avem o masuta micuta pe care o putem extinde in cazul in care avem musafiri. Nu doar mesele pot fi modulare, ci si mobilierul pentru sufragerie. Exista canapele construite din bucati care creeaza o unitate mai lunga, iar unitatile pot fi chiar si sub forma de pat sau coltar.

Exista si colectii modulare pentru iubitorii mobilierului clasic dar si colectii pentru cei mai moderni. Pentru iubitorii de aranjamente inteligente si moderne cu bani putini, colectia Kaspian propusa de Acaju ofera biblioteci modulare, dulapuri suspendate, vitrine modulare, comode modulare, polite, etajere, mese extensibile si multe altele.

Pentru dormitor nu pot lipsi dulapurile modulare. Dulapurile modulare sunt alcatuite din mai multe componente care pot unite pentru a crea un dulap care pare facut din fabrica. Exista dulapuri pe care putem pune mai multe bare pentru umerase, la inaltimi diferite, astfel incat putem depozita de doua ori mai multe haine intr-un singur dulap. Gama de mobilier modular pentru dormitor mai include si paturi modulare, tablii de pat sau noptiere care sunt usor de asamblat. Dulapurile pentru haine mai vin si cu optiunea de a adauga inca un corp superior prin care sa valorificam spatiul de pe verticala.

Cel mai popular mobilier pentru dormitor ramane mobilierul pentru copii, deoarece unitatile din care este facuta mobila pot fi schimbate pe masura ce copiii cresc. Unele patuturi pentru copiii pot fi convertite intr-un pat single dupa ce nu mai este folosit ca patut. Mai exista si paturi supraetajate pentru copiii care pot fi convertite intr-un singur pat mai mare.

Mobila modulara pentru birou satisface si nevoile companiilor de a transforma un spatiu mic intr-unul incapator.


Dorim sa punctam care sunt beneficiile alegerii acestui tip de mobilier:

1. Poate fi combinat in functie de spatiu si de nevoi: sa presupunem ca intr-un birou este nevoie de spatiu pentru ca firele sa treaca pe sub mobilier. Datorita pieselor modulare, acest lucru este posibil.

2. Libertarea de a combina piesele dupa creativitatea fiecaruia: poti fi chiar tu home designerul casei tale. Intr-un singur set poti combina culori, materiale, poti alege cate scaune vrei la o masa, si chiar pot arata diferit.

3. Se asociaza usor cu tema de culori existenta: deoarece poti alege culoarea mobilei, le poti usor integra in decorul deja existent.Nu mai trebuie sa cumparam mobila cu cateva tonuri mai diferite fata de ce avem acasa.

4. Rapid de asamblat: asamblarea si dezasamblarea este foarte usoara, se livreaza repede si te poti folosi repede de ea in cazul in care vrei sa lansezi o afacere si ai nevoie sa mobilezi un spatiu comercial rapid. De asemenea, daca o unitate se strica din anumite cauze, poate fi inlocuita fara probleme.

5. Usor de mutat: spune adio chinului de a impinge sau ridica dulapuri si canapele. Doar le desfaci si le imbini la loc.

6. Solutie economica: mobilierul modular este usor de produs si asta se observa si in pretul de achizitie. Exista mobilier modular ieftin dar si mai scump, sunt optiuni pentru toate buzunarele.


Acestea fiind spuse , speram ca v-am convins ca urmatoarea data cand vreti sa va innoiti casa cu o piesa noua de mobilier, sa alegeti solutia cea mai usoara.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Stii bancul cu...? Aproape toate bancurile sunt aici

Orar clasele 9,10 si 11 Stiinte ale naturii

Despre Transpiblock - pareri dupa doua saptamani de folosire